Eğitimle ilgili kararlar birilerinin dayatmasıyla değil, TBMM’de milletin iradesiyle ve millilik ekseninde oluşturulmalıdır


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Genel Kurulu’nda, ortaokullarda Kur’an-ı Kerim ve tefsirini seçmeli ders olması için bir önerge vereceklerini açıkladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurul’da zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin TRT ve Meclis TV tarafından yeterince kamuoyuna yansıtılmadığı eleştirisinde bulundu.

    ”Hükümetin aldığı tedbirlerle, toplum kitlelerinin duyduğu endişeleri paylaşmak için demokratik haklarını kullanmasını bile engellemek istediğini” iddia eden Vural, ”Artık AKP’nin, muhalefeti sindirmek için elinde baskı, tehdit ve şiddeti bir yöntem olarak kullanması hızlanmıştır” diye konuştu.

     TBMM’deki partilerin grup başkanvekilleri ve milletvekilleri olarak bir araya gelip görüşme takvimi oluşturmaları konusunda bir engelin bulunmadığını dile getiren Vural, ”Ama dışarıdan bir dayatma, AKP Grup Başkanvekillerini ve milletvekillerini de sıkıntıya sokuyor” ifadesini kullandı.

     Vural, MHP olarak, bugün, TBMM Genel Kurulu’nda, ”Ortaokullar da zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullarla imam hatip okullarından oluşur” diye önerge sunacaklarını belirterek, ”Onun için hiç arkadan dolanmaya filan gerek yok” dedi.

        -”Kur’an-ı Kerim seçmeli ders olsun”-

 Oktay Vural, ”Diğer taraftan ortaokullarda kişilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulması, ayrıca tüm öğrencilerin, tercihlerine açık Kur’an-ı Kerim ve tefsiri, peygamber efendimizin hayatından örnekler ve ilmihal bilgileri dersleri verileceğini önerge ile TBMM Genel Kurulu’na getiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Vural, ayrıca Alparslan Türkeş’in adının bir üniversiteye verilmesi ile Bilecik Üniversitesi’nin adının Şeyh Edebali Üniversitesi olarak değiştirilmesi için hazırladıkları önergeleri sunacaklarını ifade etti. MHP’li Vural, diğer yandan ”sınavsız üniversite” ile ilgili hazırlamış oldukları önergeyi bugün vereceklerini bildirdi.

Vural, ”YÖK Kanunu’nun ek 17. maddesinde, üniversiteye başörtülü olarak giren insanların, eğitim hakkından mahrum bırakılmayacağına ilişkin bir önerge ile hukuk oluşturmak amacıyla hazırladıkları teklifi de TBMM Genel Kurulu’nda dile getireceklerini” aktardı.

     ”Eğitimin milli olması ve TBMM’de temel ilkelerinin belirlenmesi gerektiğini” belirten Vural, ”Milliliği tespit eden TBMM olmalıdır. TBMM’nin belirlediği millilik ekseninde oluşmalıdır” dedi.